Общо 14 медала за България от съпътстващия световната купа в София

...
Общо 14 медала за България от съпътстващия световната купа в София
Коментари Харесай

5 златни медала за България спечелиха българските гимнастички

Общо 14 медала за България от съпътстващия международната купа в София МТ " Купа София "

Четиринадесет медала за България завоюваха българските  гимнастички  - дами и девойки на Международния шампионат за " Купа София ".

От тях пет златни, пет сребърни и четири бронзови медала, написа Дунав мост.

При дамите многобоя завоюва Стилияна Николова, а при девойките Елвира Краснобаева завоюва среброто в многобоя.

Във финалите при дамите Стилияна Николова завоюва златните медали на обръч и бухалки, на лента златото завоюва Ева Брезалиева. Брезалиева. Боряна Калейн завоюва сребърните медали в многобоя и във финала на обръч, както и бронзовите медали във финалите на топка и лента.

Сребърен орден във финала на бухалки завоюва Магдалина Миневска, а Ева Брезалиева завоюва среброто във финала на топка.

При девойките Дара Стоянова завоюва сребърен орден във финала на бухалки, а Никол Тодорова - два бронзови медала - във финалите на обръч и лента.

Демонстративно своите композиции сподели и отбор - дами.

С оглед видяното в залата, можем да кажем, че всички композиции на нашите девойки са извънредно сложни, доста красиви, танцувални и треньорския щаб се е стремил във всяка комбинация да покаже най-хубавото от всяка една от тях.

Все още се позволяват неточности, които би трябвало да се изчистят и отработят, само че видяното е меко казано впечатляващо. Стилияна играе със забележителна храброст и прави опасности с лекост, Ева е огромна и запаметяваща се на килима, композициите на Боряна Калейн са просто вълшебен и в случай че ги изиграе без неточност, умерено може да стане международен първенец. Магдалина Миневска демонстрира такава зряла игра, толкоз артистичност и хъс, че от нея също сигурно ни чакат огромни изненади. Не Това беше тежко съревнование за Татяна Воложанина, само че твърдо имаме вяра, че тя може доста и го е показвала нееднократно, Радина Томова и Лъчезара Пекова също демонстрираха доста красиви и танцувални композиции, просто регламента разрешава две  гимнастички  от страна да се класират за многобоя и във финалите.

При девойките доста красива, смела и артистична игра в многобоя за Елвира Краснобаева в многобоя, точна, интелигентна и прецизна игра за Никол Тодорова в цялото съревнование, доста мощна игра и на Дара Стоянова, Жана Пенчева сподели доста забавно наличие на килима, Дара Малинова и Цветейоана Пейчева са същински дребни актриси на килима, макар грешките в осъществяване.

Изобщо вижда се,че вътрешната конкуренция ражда качество и стимулира състезателките за изява.

Ансамбълът сподели двете си композиции демонстративно. Все още грешките, които се позволяват не дава опция на публиката да види композициите по този начин, както са замислени от Весела Димитрова, само че сигурно, те ще ги отработят и ще ги покажат както би трябвало тъкмо където би трябвало!

И по този начин - Осем медала (три златни, три сребърни и два бронзови) завоюваха българските състезателки на финалите на обособените уреди при дамите на интернационалния шампионат по  художествена гимнастика , който приключи довечера в столицата.

Шампионката в многобоя Стилияна Николова стана първа на обръч с 31.300 точки и първа на бухалки с 31.800 точки.

Боряна Калейн е втора на обръч с 29.750 точки, както и бронзова медалистка на топка с 27.300 точки и на лента с 26.950 точки. Тя завоюва сребърно отличие в многобоя през вчерашния ден.

Ева Брезалиева взе златото на лента с 32.200 точки и сребро на топка с 27.500 точки, а Магдалена Миневска стана втора на бухалки с 30.050 точки.

На топка победителка е Лидия Яковлева (Австралия) с 28.850 точки, която стана втора на лента и трета на обръч и на бухалки.

Четири медала (два сребърни и два бронзови) завоюваха българските представителки при девойките.

След среброто в многобоя на Елвира Краснобаева, през днешния ден грациите взеха още три медала - Дара Стоянова е втора на бухалки, а Никол Тодорова завоюва две бронзови оценки на обръч и лента.

Така равносметката на България от шампионата е общо 14 оценки - 10 при дамите и 4 при девойките в многобоя и финалите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР